4/11/09

Llegim què ens explica la Bet, una mare de l'escola

El passat 21 d'octubre la nostra filla de 6 anys, la Gina, marxava de colònies amb els seus companys de l'escola i la seva mestra de 1er. Ella ja ha fet colònies altres vegades però mai havien estat de dues nits i, a casa, tots sentíem que la neguitejava una miqueta. Tenia por d'enyorar-se!!! En vam parlar, vam preparar la motxilla amb temps i il.lusió, vam parlar de com ens estimem, de que bé trobar-nos a faltar, vam compartir paraules que expressaven sentiments i ens vam acompanyar amb el què sentíem.
La Gina té un germà, en Jaume, que aquest any ha començat P3 a l'escola. Feia pocs dies que la Tere i la Fina, mestres de l'escola, havien explicat el conte de la Tortuga.
Al peu de l'autocar i mentre acomiadàvem a la Gina, aquesta es va posar a plorar, i se'm va abraçar!!!!, volia anar de colònies però estava trista!!!! Ens vam abraçar. Aquesta vegada no hi va haver paraules entre nosaltres dues. El seu pare ens mirava i en Jaume al cap d'uns segons de mirar-nos li va dir a la Gina:
Gina, respira així, la Tere diu, la mà aquí (i se la posava al front) i aquesta aquí (en el coll) i l'aire va per aquí ( inspirava pel nas) i surt (expirava pel nas també) -va anar parlant i fent la respiració amb els ulls tancats.

Està clar que en Jaume va empatitzar amb el què sentia la seva germana i va entendre molt bé el què els hi havia explicat la Tere, va reconèixer un sentiment d'altres, es va deixar sentir, es va emocionar, va consolar...

Com a pares és una satisfacció veure que des de l'escola hi ha un reconeixement i un lloc per als sentiments, les emocions, uns temps per deixar-se sentir i anar-se coneixent com a persones.

Tere no ens cansarem d'agrair-te tot el què estàs fent per l'escola i pels nostres fills. L'educació emocional a la nostra escola és posible!
Una abraçada!!!!
Bet, Genís, Gina i Jaume

Gràcies Bet pel teu escrit i compartir les vostres emocions. Jaume, continua respirant d'acord?
PD. La recomanació que li feia el Jaume a la Gina és un exercici de Kinesiologia. Aprofito per recordar la importànica i relació del cos físic, del seu estat, de la relaxació per oder contactar amb les emocions. Mireu al Jaume com fa la sessió de relaxació.