15/12/14

AVUI EM SENTO...

20141113_122900Mireu quina activitat alternativa per a
l'avui em sento que altres vegades he comentat en aquest bloc.

La Fina, una companya de l'escola, tot llegint amb els seus alumnes el llibre: El monstre de colors de l'Anna Llenas, se li va ocòrrer de fer la mateixa proposta que fa el llibre a la classe.

Va crear pots de colors i cadascun d'ells representa una emoció.

Ara, els infants de P-3 quan arriben a la classe i a través del treball col·lectiu, de moment, fan l'avui em sento tot posant la seva fotografia dins el pot i l'emoció que creuen sentir.

Permeteu-me que us faci un comentari relacionat amb l'educació en general dels més petits.

Crec que l'opció d'introduir conceptes, idees, emocions i aprenentatges en general amb volum és més fàcil de percebre i comprendre pels infants. Poder tocar, experimentar, sentir, recòrrer, ....facilita la interiorització i l'aprenentatge en els infants.

A vegades recordo i intento recuperar totes aquelles activitats que introduïa amb els infants més petits per ensenyar-los a fer les grafies que posteriorment serien lletres. Activitats de resseguir lletres de paper de vidre amb el dit, caminar sobre el terra sanefes amb direccionalitats i bucles que més tard serien lletres i nombres, ... Treballavem els previs a la lecto-escriptura vivenciant primer les grafies. Després, en el pla vertical; a la pissarra. I finalment en el pla horitzontal; sobre el paper.

L'aprenentatge passa per l'experimentació, el sentir.... i en tot aquest procés el volum és important per als més petits.

PD. Gràcies Montse, m'has fet recuperar un aprenentatge oblidat.