25/6/12

ELS OBSTACLES, UNA OPORTUNITAT

UN CONTE
Fa molt de temps, un rei va col·locar un roc al mig d’un camí per obstaculitzar el pas. La intenció del monarca era comprovar si algú s’atrevia a retirar la immensa pedra. Varen passar per allà els cortesans i comerciants més adinerats del país, però en trobar-se davant el roc, feien tot el possible per esquivar-lo o trobar camins alternatius. Molts maleïen al rei per no mantenir els camins en condicions, però ningú va fer el menor gest per intentar treure el roc que obstaculitzava el pas pel camí.
Un dia va passar un camperol per aquell camí, que portava unes verdures carregades a l’esquena. En veure l’obstacle, va deixar la seva càrrega al terra i, agafant el roc, va retirar-lo i col·locar en un costat del camí. Va ser dur retirar-lo però al final ho va aconseguir.
Mentre tornava a agafar la seva càrrega de verdures es va adonar que en el lloc on hi havia el roc hi havia un gran forat al terra i un petit cofre en el seu interior. El va obrir i, per a la seva sorpresa, va  descobrir que contenia monedes d’or i una nota signada pel rei, que deia: Aquestes monedes d’or seran per a la persona que retiri el roc del camí.
El camperol va comprovar una cosa que els cortesans i comerciants mai van entendre: que cada obstacle en la vida és una oportunitat per desenvolupar-nos com a persones i que és en el nostre esperit de superació on resideix la major de les recompenses.  (Traducció personalitzada del conte)

REFLEXIONS
Els obstacles a la vida són oportunitats per créixer. Acaronem els problemes. Els problemes hi són i sempre hi seran. La nostra actitud; la que decidim,  determinarà que la solució d’aquests problemes sigui viscuda millor o pitjor; amb satisfacció i autocontrol, o bé amb ansietat, neguit, patint i sense control.  No és fàcil, però tenir clar, de forma anticipada i conscient, quina actitud volen prendre facilita de forma efectiva la seva resolució. El nostre inconscient ja sap cap a on volen anar i com volem resoldre els problemes. 

PREGUNTA
Davant els problemes inevitables, que formen part de la vida, quina actitud decideixes prendre?