20/3/10

L'AMOR I LES RELACIONS INTERPERSONALS

Ahir, a les VI Jornades d'Educació Emocional que organitza la UB a les Llars Mundet.
Em quedo amb moltes activitats que vam compartir des del sentit d'humor que tanta falta fa en aquests moments a la societat i també amb dues idees que cal continuar treballant.

D'una banda, el sentiment de l'amor del que sempre parlo a les xerrades de formació i intento viure amb les persones que conec. A vegades tinc la sensació de no poder compartir el sentit del constructe amor. Un sentiment tan important com és el d'estimar a les persones, les coses que faig, el paisatge que veig, una actuació que m'agrada, etc. perquè quan parles d'amor es pensa amb el romanticisme. Ahir, mentre estava amb el grup de discapacitats, amb qui comparteixo estones, el Nil em comentava que jo no podia estimar un arbre, que els arbres no es poden estimar perquè no és una persona. Penseu igual que el Nil? Només podem estimar a les persones?
El Carlos Hué, durant la seva conferència pràctica a les VI Jornades Emocionals va parlar sobre l'amor, l'afecte i l'estimació i llavors em vaig adonar que no estic sola en quan al significat i la importància del què representar viure amb i des de l'amor.

Un dia abans,el dijous al vespre, vaig fer una comunicació davant un grup de persones interessades en les "Pinzellades d'Educació Emocional" que vaig exposar per explicar la feina que faig com a formadora. Al final de la comunicació vaig anunciar un missatge que per a mi és molt important i bàsic; un somni com tants altres que s'han acabat fent realitat. Com podem millorar la humanitat i el món a través de l'Educació Emocional?

L'Antoni Bolinches diu: Si cadascun/a escombrés el seu portal, tota la ciutat, tot el poble, estaria net. Així, si cadascun/a de nosaltres posa el seu granet, obre la ment i el cor, i ens deixem fluir per a ser simplement nosaltres aquest món pot millorar amb amor.

D'altra banda, també s'ha parlar a les Jornades de la importància de les relacions interpersonals per contrarestar l’estrès present i en augment a la nostra societat actual. Per trobar sentit a la vida en aquests moments de recerques. Algunes de les conclusions d'aquests estudis verifiquen la importància de parlar i de compartir amb les persones que tenim al voltant, amb els company/es de feina, amb els amics/gues, amb la família i de com tranquil.litza i relaxa el compartir situacions positives o negatives amb elles.



PD: El cor que veieu a la fotografia està fet de massa de pa i l'han fet la Bet i la Gina. Una gran amiga i la seva filla. Gràcies!!!

4 comentaris:

Maite ha dit...

Gràcies per contar l'experiència de les jornades i pel Video ( Diu taaaantes coses només en 52 segons...).
Jo em volia inscriure però per qüestions de feina no hi vaig poder anar.

Pel que fa a la importància de les relacions interpersonals, jo també crec que és molt important poder compartir tant els bons moments com els dolents amb les persones que t'envolten. És gratificant veure que no només tu tens dubtes o angoixes sinó que tots/es les tenim. A més a més, es pot aprendre molt compartint experiències amb d'altra gent, és molt interessant veure i escoltar diferents opinions i punts de vista.

M'ha agradat molt el missatge de L'antoni Bolinche, queda apuntat ;)

Per cert, la melodia del Piano em segueix emocionant com el primer dia que la vaig sentir.

El Cor és molt bonic !

M.Teresa Abellán Pérez ha dit...

Gràcies Maite pels teus comentaris. Sigues benvinguda en aquest espai tan important per mi.
Una abraçada.

maite ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
M.Teresa Abellán Pérez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.