1/4/11

EMOCIONS AGRADABLES I DESAGRADABLES


Una sessió interessant la d'avui amb els alumnes de primer.

Què vol dir agradable? Què és una cosa desagradable? Si vaig a la platja, que m'encanta, em produirà una emoció agradable o desagradable? Si vaig a dinar convidat i em posen un plat que no m'agrada, sentiré una emoció agradable o desgradable, etc.

L'objectiu de l'activitat era reconèixer les emocions agradables i diferenciar-les de les desagradables i reproduir les expressions facials i corporals de les emocions agradables i desagradables.


La sessió ha donat per molt i començo a constatar que aquests alumnes tenen bagatge emocional. Fantàstic! Han estat capaços d'adonar-se que el que per a una persona és agradable, per a una altra pot ser desagradable i amb aquesta data arribar a la conclusió, ja habitual en aquest grup, de que les persones som diferents.


En el moment de reconèixer les emocions agradables i les desagradables, s'han plantejats, és clar, orientats per mi, que la sorpresa és una emoció que pot ser agradable o desagradable depenent de la situació. Si ens toca la loteria sentiríem una emoció agradable, però si ens roben un bitlleter o tenim un accident sentiríem una sorpresa desagradable. Per tant on posem la sorpresa? La seva creativitat els ha permés crear una nova paraula dins el vocabulari emocional: AGRADESAGRADABLE.


Sou fantàstics nois! Felicitats! Aneu per bon camí


Per finalitzar la sessió cada infant ha dibuixat una situació viscuda agradables i una altra desagradable. Adjunto la fitxa i la conclusió a la que han arribat.


Una sessió bonica.

2 comentaris:

cefirexativa0015 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Silvina ha dit...

Bona nit M.Teresa: sóc Silvina, argentina, però viu a València. Treballe com mestra d'Infantil, i estic molt "apassionada" amb el tema de la Inteligéncia emocional i la seua pràctica en l'escola. Per sort he arribat al teu bloc i he llegit moltes coses interessants, que m'ajudaran en la meua tasca. Vulc aprofitar per a invitar-te al meu blog que fa poquet de temps vaig iniciar. http://silvina-porelcaminodelasemociones.blogspot.com
Moltes gràcies i salutacions cordials!