17/6/12

TALLERS PER FAMÍLIES



L'experiència i el treball en les diferents escoles de pares i mares que he anat fent a través dels anys m'ha facilitat valorar i encetar un nou camí de treball amb les famílies. Una altra visió i perspectiva de treball que considero més efectiva i permetrà alhora créixer de forma compartida a tots els participants; mares, pares i fills. La Fundació Àmbit m'ha ofert la possibilitat de fer, el curs vinent, tres trobades amb pares i mares; 24 de novembre, 16 de febrer i 20 d'abril. Tres dissabtes al matí amb oportunitats per compartir èxits, dubtes i preocupacions com a pares i mares. Un espai per reflexionar sobre l'educació i, molt especialment, sobre l'actitud que cadascú vol prendre per educar els fills. Una possibilitat de replantejar les pròpies actituds davant la mida. 



Els pares i mares varem ser-ho fent i afrontar cadascun dels reptes, dubtes, dificultats que la vida ens va posar al davant. Unes vegades la intuïció, altres vegades l’experiència per repetició i un munt de vegades més,  l’assaig-error ens va ensenyar què havíem de fer per solucionar una situació educativa amb els fills.

Per a què eduquem? Què volem educar? Possiblement la majoria de les persones coincidiríem en dir que volem educar per formar persones segures i amb criteris, lliures, actives i responsables de les seves decisions i actuacions. Persones preparades per afrontar els reptes dels seu futur. Educar per tenir coneixements, per a ser, fer, estar i conviure.

Els infants aprenen i, a vegades, els adults, no sabem ni com ho han fet i és que l’aprenentatge i el creixement personal és quelcom més, imperceptible i subtil,  que l’escola, la família, l’entorn i la societat. És consciència, atenció plena, interès, sensibilitat, afectivitat, sentits, intuïció, emocions i molts més. I sense que ens adonem creix una llavor magnífica plena de vida. Els infants són vida i donen vida. Mirem els infants, acompanyem-los en aquest aprenentatge i donem-nos l’oportunitat de créixer amb ells. 

Créixer junts i la Fundació Àmbit t’ofereixen un espai per compartir la teva experiència com a pare o mare.  Un espai per reflexionar sobre què és per a tu l’educació i, sobretot, com actuaràs per a ser el pare o la mare que desitges.

La vida és un aprenentatge admirable i continu, una oportunitat per créixer i compartir