11/11/10

COLORS I VISUALITZACIONS

Ahir, els infants de primer curs van fer una activitat de plàstica molt especial. A través d'una relaxació i visualització inicial van sentir els colors en el seu propi cos. Visualitzaven i imaginaven com, una llum blanca, que entrava dins el seu cos, al mateix temps que la respiració, s'anava transformant en colors diferents i s'estenien per tot el cos. Els infants, guiats per l'educadora, havien d'anar sentint els colors amb els que realment es trovaben bé, aquells que els aportaven tranquil.litat, felicitat, repòs, els atreien,... Finalitzant la relaxació-visualització els feien tornar a la classe en sentir el so de la campaneta, que ja és familiar per a ells, i començaven a bellugar peus, mans, obrir els ulls, badallar si tenien ganes.
Més tard, amb el material preparat, van sortir al passadís i es van posar a pintar amb éls colors amb els que s'havien trobat bé i els feien sentir bé. Els colors que en aquell moment sentien. Posats davant el paper i amb pinzells gruixuts vam posar-se a pintar deixant-se portar. Un dels missatges era que no calia fer una figura concreta i real. Podia ser un dibuix abstracte. Simplement s'havien de deixar portar pel que sentien.

El resultat va ser fantàstic. Ells estaven creatius, amb ganes de compartir, de sentir, ...

Aquesta activitat contribueix a fomentar la consciència dels sentiments, l’autoconeixement i la creativitat.

Una activitat genial!!!

2 comentaris:

CARMEN ha dit...

Q maca la feina que feu amb els nens !!

Imma ha dit...

Interessantíssim! Aquest curs m'he proposat integrar l'educació emocional a l'anglès. Pensava que com a tutora seria més fàcil per mi fer-ho, però donat que no puc escollir, no renunciaré a fer aquesta feina també en la meva àrea d'especialista. Crec que aquesta visualització amb colors la puc fer fins i tot amb els més petits (perquè ja se saben els colors bàsics en anglès). M'agradaria compartir altres activitats d'educació emocional que es puguin aplicar a l'anglès. Si en saps d'alguna altra o alguna mestra llegeix això, si us plau que s'adreci al meu e-mail ilastours@gmail.com. Gràcies!